Behandeling

Heeft je zoon of dochter last van angsten, somberheid, stress of spanningen? Weet dan dat je kind bij ons terecht kan voor specialistische behandelingen. Voor elk kind maken we een behandeling op maat.

Hoe werkt dit?

Bij Isemar begin je altijd met een intakegesprek. Dit gesprek hebben we samen met jou en je kind. We praten over de problemen en moeilijkheden die jullie ervaren. En we kijken ook naar wat al goed gaat. Uiteraard willen we weten welke doelen jullie willen behalen.

De behandelvormen

Aan de hand van dit gesprek (en soms een onderzoek), kijken we welke behandeling het beste bij jouw kind past. We doen je een voorstel en geven je alle informatie over het hoe en waarom van een behandeling. Een behandeling bestaat vaak uit gesprekken en oefeningen. Die vinden plaats bij Isemar. Meestal krijgt je kind een werkmap mee met opdrachten voor thuis.

In een aantal gesprekken kijken we naar wat jouw kind sterk maakt. Welke vaardigheden heeft je zoon en dochter al in huis? En hoe kan je kind deze gebruiken om beter met z’n problemen om te gaan? Tijdens de gesprekken doen we ook oefeningen. Ook krijgt je kind opdrachten mee voor thuis of op school.

Deze behandeling richt zich op de wisselwerking tussen gedachten en gedrag. Dit helpt je kind om beter om te gaan met lastige gebeurtenissen en situaties. Bijvoorbeeld door (automatische) negatieve gedachten te vervangen door positieve. De behandeling bestaat uit gesprekken en oefeningen. Ook krijgt je kind opdrachten en oefeningen mee voor thuis en op school.

Soms is het voor kinderen lastig om te praten over problemen en emoties. Dan kan creatieve therapie helpen. Door bijvoorbeeld te tekenen of met klei te werken, kan je kind toch z’n emoties uiten en verwerken. 

In deze behandelvorm combineren we meditatietechnieken met cognitieve gedragstherapie. Hierin leren we je kind om in lastige situaties gedachten en gevoelens te hanteren. Je zoon of dochter kan hierdoor beter omgaan met stress, spanning en angstgevoelens en somberheid.

Deze behandeling is effectief voor het verwerken en helen van trauma’s en het omgaan met angst. Een lichaam draagt alle bewuste en onbewuste ervaringen met zich mee. In specifieke situaties kan je lijf daarop reageren. Denk aan een hogere hartslag, hyperventilatie of zweten. Tijdens gesprekken richten we op wat zo’n ervaring met jouw lichaam doet en hoe je hiermee om kunt gaan.

Wil je meer informatie over de behandelingen van Isemar?

Bel ons op 06 40 71 49 48.

Of vul het formulier in, we nemen snel contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.