Voor ouders

Maak je je zorgen over de ontwikkeling of het gedrag van je kind? Ervaar je moeilijkheden in de opvoeding? Dan kun je terecht bij Isemar.

Wat doet Praktijk Isemar?

Isemar is een praktijk voor orthopedagogiek. Dit betekent dat we kinderen, jongeren én ouders deskundige hulp bieden bij leer- en opvoedingsproblemen.

Wanneer kun je bij ons terecht?

Je kunt bij ons terecht met kleine en grote opvoedings- en ontwikkelingsvragen. Bijvoorbeeld wanneer:

 • je vastloopt in de opvoeding vanwege het gedrag van je kind (moeite met slapen, niet luisteren, woedeaanvallen of somberheid);
 • er een vermoeden is dat jouw kind AD(H)D, autisme of een andere gedragsstoornis heeft;
 • jouw kind mogelijk hoogbegaafd of hoogsensitief is;
 • jouw kind onzeker is en last heeft van faalangst;
 • jouw kind leerproblemen heeft;
 • jouw kind niet goed in zijn vel zit;
 • Jouw kind krijgt te maken met een scheiding, verlies of trauma.

Van intake naar behandeling

Neem je contact met ons op? Dan volgt er eerst een intakegesprek met jou en je kind. Dit gesprek is altijd vrijblijvend. In dit gesprek kun je vertellen waarom je hulp nodig hebt, wat je zorgen zijn en wat de voorgeschiedenis van je kind is. Afhankelijk van de situatie en de hulpvraag betrekken we jouw kind bij de intake.  

Onderzoeken orthopedagoog

We kunnen ook een onderzoek doen wanneer er meer duidelijkheid nodig is. Bijvoorbeeld wanneer er een vermoeden is dat je kind ADHD of autisme heeft, of hoogbegaafd is. We gebruiken de uitkomsten van dit onderzoek om te kijken naar wat jouw kind nodig heeft.

Behandeling

Hebben we het probleem goed in beeld? Dan doen we jullie een voorstel voor een behandeltraject. We bieden hiervoor verschillende behandelvormen: 

 • Gesprekken waarin jij en/of je kind adviezen krijgen om het probleem aan te pakken.
 • Specialistische behandeling
 • Training voor je kind
 • Adviezen en begeleiding voor op school.

Hoe maak ik een afspraak?

Dit kan met na een verwijzing van je huisarts of de gemeente. Wil je weten hoe dit precies werkt? Vraag ons gerust.

Wat kost jullie hulp?

Als je een verwijzing via huisarts of via de gemeente hebt, dan wordt de financiering geregeld. Uiteraard zorgen we ervoor dat jij hier geen omkijken naar hebt.  

Wachttijden bij aanmelding

Bij een aanmelding nemen we de informatie door en nemen daarna contact met ouders op. Dit gebeurt binnen enkele dagen na aanmelding. We maken dan een afspraak voor een intakegesprek. In dat gesprek bekijken we of de hulpvraag op de juiste plek is en we bespreken wanneer gestart kan worden met het traject. Dit hangt af van de ruimte die dan beschikbaar is voor nieuwe trajecten en bij vergoede jeugdzorg is dit ook afhankelijk van de gemeente. Die moet goedkeuring geven aan een traject. Op dit moment bedraagt de wachttijd tussen de 2 en 4 weken. De wachttijden kunnen variëren. Mocht u de meest actuele informatie willen, dan kunt u gerust contact opnemen.

Wil je meer weten over Isemar of een afspraak maken voor een intakegesprek?

Bel ons op 06 40 71 49 48.

Of vul het formulier in, we nemen snel contact met je op.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.